Компанія Meta заблокувала “ферму тролів”, яка поширювала російську пропаганду

Дата: 06 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Компанія Meta оголосила, що відключила понад тисячу фальшивих облікових записів, з яких публікували численні коментарі на підтримку російського вторгнення в Україну. “Ферма тролів”, була пов’язану з російським бізнесменом, “кухарем Путіна” Євгеном Пригожиним та його “Агентством інтернет-досліджень”.

Про це з посиланням на звіт Meta пише Axios.

Джерело: PEXELS

У своєму квартальному звіті Meta повідомила, що виявила “фізичну ферму тролів, яка працювала в офісній будівлі в Санкт-Петербурзі”, відому як Cyber ​​Front Z, через місяць після початку вторгнення РФ в Україну. “Ферма” була націлена на користувачів на кількох платформах, включаючи Twitter і LinkedIn, а також Facebook і Instagram.

“Cyber ​​Front Z керував каналом Telegram, який закликав людей залишати проросійські коментарі до публікацій у соцмережах громадських діячів, журналістів, політиків, знаменитостей, таких як Анджеліна Джолі та Морган Фрімен”, — заявив керівник відділу глобальної розвідки загроз Meta Бен Німмо.

Акаунти Cyber ​​Front Z ліквідували на платформах Meta у квітні. Компанія закрила 45 облікових записів Facebook та 1 037 облікових записів Instagram і продовжує блокувати їхні спроби повернутися.

У Meta описали діяльність Cyber ​​Front Z як “незграбну та значною мірою неефективну”.

Нагадаємо, проти України зараз працює близько тисячі російських професійних інтернет-тролів, що фінансуються ГРУ, ФСБ або приватними компаніями наближених до російської влади осіб: це вдвічі більше ніж у період із 2014 й до кінця 2021 року.
 
Раніше ZMINA повідомляла про те, що Росія використовує “фабрику тролів” для поширення дезінформації про війну в Україні: сліди операції були виявлені на восьми платформах, включно з Telegram, Twitter, Facebook і TikTok.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter