Проти України працює близько тисячі російських професійних інтернет-тролів

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Проти України зараз працює близько тисячі російських професійних інтернет-тролів, що фінансуються ГРУ, ФСБ або приватними компаніями наближених до російської влади осіб: це вдвічі більше ніж у період із 2014 й до кінця 2021 року.

Такі дані навів керівник Центру протидії інформаційним агресіям AP&PM Олександр Курбан під час онлайн-тренінгу в медіацентрі “Укрінформ”, пише “Детектор медіа”.

Джерело: pixabay.com

Соцмережі та месенджери прокремлівських тролів можуть охопити до 25 мільйонів контактів української аудиторії, уточнив він.

За інформацією Курбана, загалом у світі російські наративи просувають до 5 тисяч професійних тролів. Кожен з них може одночасно модерувати від 30 до 50 акаунтів. Це становить 150–250 тисяч робочих акаунтів у різних соцмережах, інформаційне охоплення становить від 75 до 125 мільйонів контактів.

Зважаючи на масштаби проблеми, експерт висловив переконання, що інформаційна зброя “має бути порівняна до зброї масового ураження, ядерного вибуху”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Росія використовує “фабрику тролів” для поширення дезінформації про війну в Україні: сліди операції були виявлені на восьми платформах, включно з Telegram, Twitter, Facebook і TikTok.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter