Командиру авіаполку РФ, який наказав окупантам вдарити по Дніпру, загрожує довічне увʼязнення

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали масштабну доказову базу на командира військового полку РФ, який причетний до серії ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Підозрюваним є командир 52 важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ полковник Олег Тимошин. Загалом ворожі обстріли, вчинені за його наказом, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Зокрема, саме Тимошин організував удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня цього року. Унаслідок обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 – дістали поранення.

Він же причетний до ракетного удару по торговельному центру в Кременчуку 27 червня 2022 року. Тоді загинула 21 людина, травмувалися 77 мирних жителів.

Крім того, розслідування встановило, що за його вказівкою російські окупанти в травні обстріляли ракетами торговельний центр “Рів’єра” в Одесі та міський будинок культури в Лозовій Харківської області. А в липні Тимошин наказав вдарити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку “Годжи” в селищі Сергіївка на Одещині. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 – отримали важкі травми.

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру за чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення підозрюваного до відповідальності.

Нагадаємо, що есбівці встановили особи й інших російських військових, причетних до обстрілу багатоповерхівки в Дніпрі. Серед них:

  • командир авіаційного загону полку майора Іваненко Олексій Сергійович, 08.02.1987 року народження;
  • начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Голенков Дмитро, 01.09.1978 року народження;
  • штурман полку Григор’єв Денис Анатолійович, 07.06.1982 року народження;
  • штурман Назиров Дінар Дамирович, 03.07.1985 року народження;
  • інженер з авіаційного озброєння полку Поцелуєв Євген Миколайович, 16.06.1980 року народження.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter