Есбівці назвали імена шістьох російських військових, причетних до обстрілу багатоповерхівки в Дніпрі

Дата: 16 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Встановили особи російських військових, які причетні до ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі 14 січня цього року.

Про це розповіли в СБУ.

Йдеться, за даними есбівців, про військових 52 важкого бомбардувального авіаційного полку, а саме про: 

  • командира полку полковника Тимошина Олега Євгеновича, 21.06.1971 року народження;
  • командира авіаційного загону полку майора Іваненко Олексія Сергійовича, 08.02.1987 року народження;
  • начальника штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Голенкова Дмитра, 01.09.1978 року народження;
  • штурмана полку Григор’єва Дениса Анатолійовича, 07.06.1982 року народження;
  • штурмана Назирова Дінара Дамировича, 03.07.1985 року народження;
  • інженера з авіаційного озброєння полку Поцелуєва Євгена Миколайовича, 16.06.1980 року народження.

“Кожен воєнний злочин росіян має конкретного виконавця… Нехай кожен з тих, хто натискає “пуск”, хто причетний до таких злочинів, потім щохвилини чекає на відплату. І вона обов’язково буде”, – каже очільник СБУ Василь Малюк.

Тимошин, Іваненко та Голенков. Фото: Миротворець
Григор’єв, Назиров та Поцелуєв. Фото: Миротворець

Нині відомо, що внаслідок російської атаки 14 січня в Дніпрі загинули щонайменше 40 людей, серед яких троє дітей, а травми отримали 75 потерпілих, з яких 14 дітей. Правоохоронці відкрили щодо обстрілу провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни. 

Полк, частиною якого є викриті російські військові, причетний до обстрілу ТЦ “Амстор” у місті Кременчук влітку минулого року. Імена військових цього полку вже публікували OSINT-дослідники.

Очільник Офісу генерального прокурора Андрій Костін під час брифінгу у Дніпрі 16 січня заявив, що ракету, якою обстріляли будинок у місті, росіяни вже використовували також під час атаки на будинок у Сергіївці на Одещині.

Такий тип ракет, за його словами, використовує лише 52-й авіаційний бомбардувальний полк, а тому, ймовірно, провадження, пов’язані із загибеллю людей та руйнуванням  цивільних об’єктів внаслідок застосування цих ракет, об’єднають.

Нагадаємо, що торік унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули 16 502 людини. Про це ZMINA дізналась, отримавши відповідь на запит від Головного слідчого управління Національної поліції. Дані, наприклад, Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо загиблих в Україні цивільних набагато нижчі: там вважають, що загинули понад сім тисяч людей.

Щодня о 9-й ранку оголошують загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими, а їхні імена збирають у спеціальному віртуальному меморіалі. Долучитися до цього може кожен охочий.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter