Командир залякував вбивством та ґвалтував, а підлеглий спостерігав: двом росіянам оголосили підозру

Дата: 09 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Торік 45-річний командир 99 самохідного артилерійського полку 3 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії західного військового округу ЗС РФ, полковник Еміль Ахмеров, погрожуючи вбити рідних, зґвалтував мешканку окупованого Ізюма. При цьому його підлеглий 22-річний Костянтин Шляпніков спостерігав, щоб командиру не завадили ґвалтувати.

Про це йдеться у тексті підозри, опублікованій на сайті Офісу генерального прокурора.

Підозрювані у жорстокому поводженні з цивільними в Ізюмі Еміль Ахмеров й Костянтин Шляпніков. Джерело: “Книга катів українського народу”

Так, слідство встановило, що Еміль Ахмеров з позивним “Вовк” та Костянтин Шляпніков з позивним “Малой” у середині квітня 2022 року зайшли до одного з будинків у місті Ізюм. Перебуваючи у будинку, Шляпніков запропонував доньці господаря будинку вступити у сексуальний зв’язок з його командиром Ахмеровим. Однак жінка відмовилась.

Ввечері цього ж дня приблизно о 10:30 військові знову прийшли до будинку. Цього разу вже сам Ахмеров повідомив доньці господаря, що вона зобов’язана називати його “Вовк” й наполегливо вимагав від неї проїхати з ним у невідомому напрямку та вступити в сексуальний зв’язок. Жінка знову відмовила.

Наступного дня приблизно о 5:30 ранку Ахмеров та Шляпніков знову приїхали до цього будинку. Господар з донькою та іншими членами родини на той час ховався від обстрілів у підвалі. 

П’яний Ахмеров схопив батька за руку, викрутив її й витягнув чоловіка з підвалу. Тримаючи господаря будинку з викрученими назад руками, погрожуючи вбити, Ахмеров приставив пістолет до потилиці чоловіка й наказав покликати доньку. 

“Перебуваючи у зазначених примусових умовах та з огляду на неспроможність чинити опір через страх застосування Ахмеровим  та  Шляпніковим вогнепальної зброї, фізичного насильства відносно його самого та членів його сім’ї, чоловік виконав вимоги Ахмерова й покликав доньку”, – йдеться в повідомленні.

Після того, як жінка вийшла з підвалу, Ахмеров повідомив їй, що, оскільки вона напередодні відмовилась повечеряти з ним, сьогодні повинна виконати його вимоги.

“Погрожуючи зброєю, на підтвердження реальності своїх намірів, Ахмеров зробив постріл з пістолета в напрямку вуличного туалету. Водночас на території домоволодіння знаходився й Шляпніков, який був озброєний АК-74”, – йдеться в оголошенні про підозру.

Щоб рідні не завадили Ахмерову ґвалтувати доньку, він пригрозив застосувати проти них зброю й зачинив двері підвалу ззовні.

“З особливою зухвалістю Ахмеров запропонував жінці обрати ліжко, де буде вчинено сексуальне насильство стосовно неї. На чисельні благання жінки не ґвалтувати її,  Ахмеров навів на неї пістолет та наказав роздягатися”, – йдеться у повідомленні.

Шляпніков в той час залишився біля входу в кімнату й спостерігав за подіями, які відбувалися в кімнаті та одночасно слідкував, щоб родичі жінки не завадили його командиру.

Це вже друга підозра Ахмерову та Шляпнікову у зґвалтуванні на окупованих територіях. Раніше ZMINA розповідала, що Еміля Ахмерова, Костянтина Шляпнікова та 24-річного молодшого сержанта Маммі Маммієва прокуратура звинувачує в тому, що торік на Харківщині вони викрали з дому та зґвалтували жінку.

Імена Еміля Ахмерова та Костянтина Шляпнікова вже внесені в “Книгу катів українського народу”.

Нагадаємо, Комісія ООН з розслідування порушень в Україні зафіксувала випадки ґвалтування військовослужбовцями РФ жінок під час тимчасової окупації Херсонської області.

Станом на початок жовтня поточного року українські правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру в злочинах сексуального характеру 19 російським військовослужбовцям. Загалом поліціянти розслідують 54 таких злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter