Колишню українську суддю в окупованому Криму звинуватили в держзраді

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої судді за ч. 1 ст. 111 КК України (“Державна зрада”).  

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АРК.

З початку тимчасової окупації півострова у 2014 році суддя зрадила присягу на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створеного “Чорноморського районного суду Республіки Крим”. 

Українські слідчі вказують, що на цій посаді обвинувачена незаконно притягнула до адміністративної відповідальності громадянку України, призначивши їй штраф у 10 тисяч рублів і 3 657 гривень. Насправді ж кримчанку притягували до відповідальності за події 3 травня 2014 року, коли колишньому голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву окупаційна влада незаконно заборонила  в’їзд до півострова.

Ім’я та прізвище обвинуваченої не уточнюють, проте, як повідомило Крим.Реалії джерело в прокуратурі АРК, йдеться про Єрохіну Ірину Валеріївну (Erokhina Irina Valerevna, Yerokhina Iryna).

За словами начальника відділу Прокуратури АРК Єгора Реброва, станом на грудень 2021 року прокуратура здійснювала процесуальне керівництво у 294 кримінальних провадженнях за фактами державної зради. Кримінальні провадження порушено, зокрема, щодо таких незаконних “суддів” на півострові: Євгена БорисенкаМаксима СичаНадії ШкольноїОльги МорозкоМарини НікіщенкоІгоря Бражника, Ігоря ЯнінаАндрія КулішоваГанни ТімофєєвоїВіктора МожелянськогоМихайла СоболюкаНадії ДвірникГанни РедькоІрини КагітіноїЕдуарда БелоусоваДениса ДіденкаОльги ГуріноїОлексія Тихопоя, Андрія КулишоваСергія Іванова, Ірини Єрохіної та Едуарда Пікуля.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter