Колишнього нардепа Святаша заочно відправили до в’язниці на 12 років

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав колишнього нардепа IV–VIII скликань винним у публічних закликах з метою змін меж території України, виправдуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, шахрайському заволодінні коштами та майном банку, використанні підроблених документів, а також легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото засудженого та світлина Дмитра Святаша

Імені засудженого не називають, але за фото зрозуміло, що йдеться про Дмитра Святаша. Підозру йому та ще двом колишнім нардепам оголосили торік у травні. 

Святаш, використовуючи свою політичну посаду, фактично керував однією з найбільших в Україні бізнес-структур із продажу транспортних засобів. Бувши кінцевим власником групи підприємств із понад 90 юридичних осіб, він отримав від банку кредит у сумі 50 мільйонів доларів.

Колишній нардеп передав у заставу банку близько 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права, але, коли настав час повертати гроші, він використав підроблені документи та переоформив майно на інші підконтрольні йому ж суб’єкти підприємництва. 

Компанії, яка викупила борги банку, завдано шкоди на 2,2 мільярда гривень. 

Окрім цього, Святаш на початку повномасштабного вторгнення Росії виправдовував окупацію території України та закликав співпрацювати з російськими військовими. 

Суд призначив йому заочно 12 років в’язниці за вчинене. Із 2019 року Святаш переховується в Росії. 

Нагадаємо, що заочно до 12 років позбавлення волі засудили колишнього нардепа від Партії регіонів Олега Царьова. На думку суду, у нього відсутні морально-етичні й загальнозаведені людські засади та орієнтири “в частині поваги до державних інституцій, а також держави Україна в цілому”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter