Колишній співробітник СБУ проведе 12 років за ґратами за вбивство жителя Авдіївки Володимира Єрьоміна

Дата: 02 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Краматорський міський суд відправив на 12 років до в’язниці колишнього співробітника Служби безпеки Вадима Федорчука. Силовик у 2017 році закатував до смерті жителя Авдіївки Володимира Єрьоміна, бо запідозрив його в розповсюдженні наркотиків. 

Про це повідомив адвокат потерпілого Валентин Рибін

Володимир Єрьомін разом з дружиною. Фото: novosti.dn.ua

4 березня 2017 року до Авдіївського відділення поліції звернулася місцева мешканка та розповіла, що після роботи додому не повернувся її син. Увечері він разом з колегами пішов у кафе, однак після цього його ніхто не бачив. Уже 10 березня за 12 кілометрів від міста в лісопосадці знайшли тіло 43-річного Володимира Єрьоміна.

Головним підозрюваним у вбивстві одразу був Федорчук. Як розповідали військовослужбовці одного з підрозділів, які були свідками в справі, у вечір скоєння злочину співробітник СБУ вживав алкоголь, а після цього вирішив розшукувати вулицями Авдіївки людей, які нібито розповсюджують наркотики. Саме в розповсюдженні заборонених речовин звинуватили загиблого Єрьоміна.

На засіданні 2 червня 2021 року суд позбавив Федорчука звання та дозволив взяти його під варту прямо в залі. Фото: фейсбук-сторінка Илья Малыш

Його схопили на вулиці, посадили до автівки та відвезли за місто, де зв’язали скотчем та почали вибивати зізнання. Як стало відомо під час судового засідання влітку минулого року, у чоловіка виявили розриви внутрішніх органів, численні крововиливи й переламані ребра, синці та забої по всьому тілу.

Від отриманих травм Єрьомін помер на місці, однак свідки стверджували, що коли вони залишали місце злочину, то потерпілий ще подавав ознаки життя, але йому ніхто не допоміг.

Військові, які спочатку дали свідчення проти Федорчука, відмовилися від них та заявили, що обмовили його після побиття. Однак це спростовували в поліції та військовій прокуратурі. 

Лише на початку минулого року Федорчука відсторонили від служби, але влітку дозволили йому повернутися. Також минулого року колегія суддів, яка розглядала справу, взяла самовідвід, а тому її довелося розглядати заново. 

На засіданні 2 червня 2021 року суд позбавив Федорчука звання та дозволив узяти його під варту прямо в залі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter