Колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання – Kyiv Independent

Дата: 02 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання – Kyiv Independent; наразі вже доступні сайт, подкаст та підписка на новини.

Про це повідомила журналістка Дарина Шевченко на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: kyivindependent.com

“Важко в це повірити, але ми запустили ньюзлетер, подкаст і сайт за 2,5 тижня. Нам хотілось би посидіти і подумати як зробити все якнайкраще, але ми робимо це не для себе. Ми працюємо, щоб у наших читачів у ці буремні часи була достовірна інформація про Україну”, – написала вона.

Скриншот повідомлення на фейсбук-сторінці Дарини Шевченко

Журналістка подякувала за підтримку партнерам видання, а також друзям, колегам, партнерам та читачам.

Подкаст Kyiv Independent доступний тут.

Підписуйтесь на ньюзлетер – тут.

Сайт видання – тут.

Підтримати журналістів можна на патреоні.

Про створення в Україні нового англомовного видання Kyiv Independent стало відомо 22 листопада: запуск медіа ініціювала звільнена редакція Kyiv Post. Його засновники уточнили, що тут працюватимуть 30 журналістів та редакторів, звільнених власником Kyiv Post “за обстоювання редакційної незалежності”.

Нагадаємо, колектив Kyiv Post 8 листопада заявив про те, що їм оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту. Це сталося на тлі заяв власника видання про розширення та запуск україномовного медіа під відповідним брендом, які стали цілковитою несподіванкою для членів редакції.

Водночас на сайті Kyiv Post з’явилося повідомлення від імені Ківана про зупинення роботи видання на короткий час для перезавантаження. Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, посилаючись на власні джерела, повідомила, що “проблеми в редакції почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском на Ківана з боку Офісу президента”.

Посли Євросоюзу та Великої Британії засудили закриття видання. Зокрема, голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив на тому, що йому “сумно чути про закриття Kyiv Post”, а також попередив про те, що Україна ризикує “втратити його з наслідками”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter