Колишні медійники Ріната Ахметова зареєстрували свою компанію — ЗМІ

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні зареєстрували товариство з обмеженою відповідальністю “Ми – Україна”, яке, за даними джерел сайту “Детектор медіа” (ДМ), є юридичною особою проєкту експрацівників медіагрупи “Україна” бізнесмена Ріната Ахметова.

Бенефіціаром компанії, за інформацією ДМ, є блогер і політичний експерт Ігор Петренко.

Джерело: pixabay.com

Раніше вказане ТОВ називалось “ІТ Інновації”, її власником був Костянтин Ткаченко, до цього — Антон Дідківський, пишуть журналісти. На початку вересня компанію придбав Петренко, він також став її директором. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

За інформацією джерел ДМ, Петренко — директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень. Був блогером на телеканалі “Апостроф”, “Коментарі”, брав участь у суспільно-політичних програмах як політичний коментатор, ексголовред онлайн-видання Realist.online.

Водночас джерела ДМ повідомляють, що у новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ахметова Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила.

Джерело: opendatabot.ua

Панюта у коментарі “Детектору медіа” не став коментувати створення ТОВ. Але наголосив на тому, що він “один з тих, хто про це мріє”.

“Звісно мені цікавий телевізор. Це те, що я робив останні 30 років. І це бажання у ці непрості часи докладати зусилля до того, щоб Україна перемагала”, — уточнив він.

Нагадаємо, що 7 липня 2022 року Ахметов ухвалив рішення щодо виходу з медіабізнесу. Бізнесмен зазначив, що воно продиктоване набранням чинності Закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

14 липня “Медіа Група Україна” подала до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заяву щодо анулювання ліцензії телеканалів.

На сторінці інвестиційної групи SCM, яка володіє “Медіа Групою Україна” уточнили, що державі передадуть лише ліцензії на мовлення, але не активи. Йдеться про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, зокрема “Україна”, “Україна 24”, “Сьогодні”.

21 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення анулювала 14 ліцензій медійних компаній бізнесмена.

Детальніше про причини та наслідки виходу “Медіа Групи Україна” з медійного простору читайте в матеріалі ZMINA

Вихід Ахметова з медіабізнесу: шантаж, провокація, “скидання” збиткового бізнесу чи початок деолігархізації?

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter