Медіагрупа Ахметова подала до Нацради заяву про анулювання ліцензії

Дата: 14 Липня 2022
A+ A- Підписатися

“Медіа Група Україна” Ріната Ахметова подала до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заяву щодо анулювання ліцензії телеканалів.

Про це повідомив заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль виданню “Суспільне”. 

Фото: Фонд Ріната Ахметова

“Так, заява на анулювання ліцензії надійшла. За законом упродовж 15 діб комісія має ухвалити рішення. Наступне засідання анонсоване на 21 липня, це четвер. Зараз формується порядок денний цього засідання”, – зазначив Коваль.

На сторінці інвестиційної групи SCM, яка володіє “Медіа Групою Україна” уточнили, що державі передадуть лише ліцензії на мовлення, але не активи. Йдеться про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, зокрема – “Україна”, “Україна 24”, “Сьогодні”.

12 липня голова Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк в ефірі ТСН зазначила, що коли їхня організація отримає заяву, то вона погодить це рішення заявника, а частоти залишаться у розпорядженні Нацради.

“Відповідно вони можуть бути передані на конкурс, щоб хто забажав, взяв участь в конкурсі й почав там (на цих частотах) мовити. Але конкурс під час воєнних дій не проводиться. Таким чином можна думати, що власник вирішив не вкладатись зараз у медіабізнес, якщо це можна назвати бізнесом сьогодні”, – сказала Герасим’юк.

Нагадаємо, що 11 липня Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу через закон про олігархів.

Ахметов зазначив, що таке рішення продиктоване набранням чинності закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter