Нацрада анулювала ліцензії 14 медійних компаній Ріната Ахметова

Дата: 21 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії 14 компаній, які належать українському бізнесмену Рінату Ахметову. 

Про це повідомляє “Детектор Медіа”.

Фото: УНІАН

Зокрема, це такі канали: “Україна”, “НЛО.TV”, “Донбас”, “Індиго tv”, “Україна 24” (ефірна та супутникова ліцензія), “Футбол 1”, “Футбол 2”, “Футбол 3” (супутникові ліцензії).

Також регулятор анулював ліцензії двох провайдерів “Медіа Групи Україна” – супутникової платформи Xtra.tv  та ОТТ-платформи Oll.tv.

Окрім цього, анульовані ліцензії футбольного клубу “Шахтар” – Shakhtar∙TV та регіонального каналу ТВ-5, власником якого була ПАТ “Запоріжсталь”, “ТРКК СігмаТВ” та Телерадіоорганізація “Маріупольське телебачення” (“МТВ”). У своїх поясненнях канал “МТВ” зазначив, що відмовляється від ліцензії у зв’язку з набранням чинності закону про олігархів та несумісність розвитку з наслідком впровадження цього закону.

“З завтрашнього дня ліцензії втрачають чинність. Ми дуже вдячні журналістам, редакторам та технічному персоналу, який забезпечував роботу компаній. Сподіваюсь, що вони знайдуть собі відповідну роботу, хоча зараз це складно”, – зазначила голова Нацради Ольга Герасим’юк.

Нагадаємо, що 11 липня Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу через закон про олігархів.

Ахметов зазначив, що таке рішення продиктоване набранням чинності Закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

14 липня “Медіа Група Україна”  подала до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заяву щодо анулювання ліцензії телеканалів. 

На сторінці інвестиційної групи SCM, яка володіє “Медіа Групою Україна” уточнили, що державі передадуть лише ліцензії на мовлення, але не активи. Йдеться про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, зокрема – “Україна”, “Україна 24”, “Сьогодні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter