Колеги вбитого журналіста Комарова зберуться, щоб ушанувати його пам’ять

Дата: 16 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

18 вересня в Черкасах колеги вбитого минулого року журналіста Вадима Комарова зберуться біля його могили, щоб ушанувати пам’ять. 

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко. 

В Україні вшановують пам’ять загиблих українських журналістівВ Україні триває тиждень вшанування журналістів, які…

Опубліковано Sergiy Tomilenko Середа, 16 вересня 2020 р.

Колеги та друзі Комарова зберуться на Першому міському кладовищі Черкас. У НСЖУ нагадали, що із 16 вересня в Україні триває тиждень вшанування журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків. Так, у Києві 16–17 вересня відбудуться пам’ятні заходи, зокрема відкриття меморіальної дошки Георгію Гонгадзе та прем’єра документальної стрічки про журналіста. 

На 17 вересня пам’ятні заходи заплановано в Одесі та Полтаві. Одеські журналісти планують зібратися біля могили вбитого у 1997 році редактора газети “Вечірня Одеса” Бориса Дерев’янка та вшанувати пам’ять загиблих колег. Полтавські журналісти, своєю чергою, проводять вшанування пам’яті та покладання квітів біля пам’ятного знака на Алеї журналістів на вулиці Ватутіна.

18 вересня колеги з Івано-Франківщини зберуться на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття, неподалік Івано-Франківська, для відкриття другої меморіальної дошки пам’яті журналістів Прикарпаття. Крім того, в ефірі регіональних теле- та радіомовників будуть розміщені сюжети, присвячені Дню пам’яті українських журналістів. Також цього дня в Корсунь-Шевченківському Черкаської області журналісти зберуться на акцію вшанування біля могили закатованого у 2014 році Василя Сергієнка.

У Дніпропетровській області запланували панахиди за померлими та загиблими представниками преси, покладання квітів до пам’ятних дошок та могил видатних журналістів області, а в офісі обласної організації НСЖУ відкриють фотовиставку “Життя – як фотоспалах…” пам’яті Анатолія Красножона.

Пам’ятні заходи проведуть також у Запорізькій та Харківській областях. 

Нагадаємо, що з початку поточного року експерти ІМІ зафіксували загалом 137 порушень свободи слова, 75 випадків перешкоджання, 14 випадків побиття та 13 випадків погроз. Одним з останніх гучних випадків став підпал автівки журналістів програми “Схеми”. Інцидент стався біля будинку водія знімальної групи. Журналісти пов’язують це зі своєю професійною діяльністю.

Водночас минулого року експерти налічили 243 випадки порушення свободи слова, а також уперше за останні три роки в країні сталося вбивство журналіста. Як свідчать дані Генпрокуратури, кількість справ за “журналістськими статтями”, скерованих до суду минулого року, зменшилась. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter