Колабораціонізм закидають ще одному члену ОПЗЖ, який допомагає росіянам виселяти українців з Херсонщини

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в колабораційній діяльності повідомили мешканцю Херсонщини, який у російській окупації погодився стати так званим “заступником начальника Каланчацької військово-цивільної адміністрації”. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фотографія підозрюваного, яку опублікували слідчі, та світлина Олега Водки

Імені підозрюваного в повідомленні правоохоронці традиційно не називають, однак ім’я “посадовця” вже з’являлось у медіа в прив’язуванні до російської окупації. Йдеться про Олега Водку, підозру на якого також можна знайти на сайті Офісу генерального прокурора.  

Водку обрали до Каланчацької селищної ради від ОПЗЖ у 2020-му. 

Слідчі кажуть, що підозрюваний обходив домівки місцевих на території Каланчака разом із загарбниками та перевіряв наявність документів на право власності. Якщо таких документів не знаходили, то господарів виселяли, а на їхнє місце поселяли росіян.

Окрім цього, він ще й “голосував за приєднання Каланчака до складу Росії” торік влітку, кажуть правоохоронці. 

Нещодавно есбівці повідомили підозру “начальнику” Водки – Петру Мустіяновичу. Він громадянин Росії, який незаконно потрапив до України торік, а тепер допомагає окупувати Херсонщину.  

Петро Мустіянович
Мустіянович (ліворуч) та Водка (праворуч). Фото: Центр журналістських розслідувань

Нагадаємо, що торік в Україні повністю заборонили діяльність 12 проросійських політичних сил, серед яких “Опозиційна платформа – За життя”. 

Чимало депутатів цієї партії почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, а в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам.

Серед таких також колишній мер Святогірська Володимир Бандура. За словами самих російських терористів, Бандура був подвійним агентом

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter