Колабораціонізм не рятує від репресій окупантів – реакція Полозова на обшук у проросійського активіста Ейваза Умерова

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Позиція активного колаборанта не забезпечує захист проросійському активісту та блогеру Ейвазу Умерову від репресій окупаційних силовиків.

Таку думку висловив “Крим.Реалії” адвокат і правозахисник Микола Полозов, коментуючи ситуацію з обшуком у будинку Умерова.

Ейваз Умеров

За його словами, навіть такі недалекоглядні персонажі як Ейваз Умеров повинні розуміти, що “репресивний конвеєр працює не лише стосовно тих, хто чинить спротив російській окупації Криму, але й із задоволенням втягує в себе ідеологічно близький елемент, що зазівався”.

“І якщо він думає, що його колабораціоністська діяльність є оберегом і гарантією безпеки, це означає, що він зовсім нічого не розуміє в тому, як влаштований харчовий ланцюжок силовиків у сучасній Росії”, – прокоментував ситуацію адвокат.

Проросійський кримський активіст Ейваз Умеров на своїй ВК-сторінці заявив, що в рамках розслідування кримінальної справи щодо завдання тілесних ушкоджень раднику кремлівського куратора Криму Сергія Аксьонова 2 листопада російські силовики провели обшук у його будинку.

 

“До мене з акцією залякування прийшли працівники ЦПЕ (Центр протидії екстремізму. – Ред) і проводили обшук! Ну що, ставки підвищуються, я приймаю бій!” – повідомив активіст, зазначивши, що вважає це помстою проросійського муфтія Криму Еміралі Аблаєва, який за словами Умерова, домагається, щоб його посадили.

Відомо, що 3 жовтня Ейваз Умеров побився з Ервіном Мусаєвим, звинувативши його у “проукраїнській позиції”. Мусаєв заявив, що на нього напали через його “принципову проросійську позицію”.

Згодом російська поліція у Криму порушила кримінальну справу проти Ейваза Умерова, звинувативши його в “навмисному заподіянні середньої тяжкості шкоди здоров’ю”. За даними телеграм-каналу “Mash на волне”, у Мусаєва після бійки були рвані рани на лобі й розбиті окуляри, лікарі діагностували струс мозку.

За даними українського центру “Миротворець”, Ейваз Умеров є проросійським активістом, який підтримав повномасштабне вторгнення Росії в Україну та брав участь у забезпеченні окупаційної армії в Криму. Він давав у російському суді свідчення проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Ервін Мусаєв також є фігурантом бази “Миротворця”. Він позиціонує себе як радник кремлівського куратора Криму Сергія Аксьонова  та депутат підконтрольного Росії формування “Бахчисарайська міськрада”.

У лютому 2020 року Мусаєв пішов у відставку з посади гендиректора проросійського кримськотатарського телеканалу “Миллет”. Він був призначений генеральним директором “Миллет” у липні 2017 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter