Книжка Лариси Денисенко “Майя і її мами” отримала премію Пітера Пена

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Книжка про різноманітні українські родини “Майя і її мами” Лариси Денисенко у шведському перекладі отримала “Срібну зірку” премії Пітера Пена.

Про це повідомили на сайті премії.

Фото: UTOPIA 8

Срібною зіркою книжку відзначили у 2023 році. Лариса Денисенко розповіла, що вона і видавництво отримали нагороду зараз. Вона також зазначила, що кошти з продажу шведського видання йдуть на підтримку українських дітей.

“Майя та її мами” – це книжка-картинка, створена правозахисницею Ларисою Денисенко в співпраці з ілюстраторкою Марією Фоєю. Її видали навесні 2017 року у видавництві “Видавництво”. У 2022 році книжка вийшла у Великій Британії і стала бестселером в Ірландії.

У Швеції книжка вийшла у видавництві “Bonnier Carlsen” у перекладі Давида Шибека. Придбати її можна за посиланням.

“У Майї цілих дві мами, які її люблять, але ця книжка не тільки про неї! Ця книжка про цілий клас Майї, з яким вона буде рада вас познайомити. Наприклад, із Соломією та Софійкою, які з’явилися у батьків завдяки науці, Раїсом, чиїй сім’ї довелося переїхати з Криму, або Кирилом, який живе з опікуном.

Просто та з любовʼю дівчинка розповідає про кожну особливу сім’ю в своєму класі. І нехай всі вони різні, дещо їх все-таки об’єднує – любов та повага, з якими вони ставляться одне до одного”, – йдеться в анотації до книжки.

Нагадаємо, що 2017 року видавництву “Видавництво” після друку цієї книжки невідомі надсилали листи з погрозами, через це також довелося скасувати презентацію.

Правозахисниця, представниця громадської організації “Освітній експеримент” Анастасія Леухіна назвала книжку “Майя та її мами” дуже корисною з погляду інформації про права людини.

Читайте також: “Майя та її мами”, або Чому українські школи схожі на в’язниці?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter