Кількість загиблих від обстрілу гумколони у Запоріжжі збільшилась до 31: у лікарні померла жінка

Дата: 02 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Кількість загиблих через обстріл гуманітарної колони на виїзді із Запоріжжя збільшилась до 31 людини.  Померла жінка, яку доставили у лікарню у важкому стані.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Фото: Національна поліція

“Сухі цифри безжалісні, й з болем у серці маю повідомити, що внаслідок обстрілу загинула 31 людина, серед яких співробітник поліції, який працював та допомагав людям на місці трагедії. У той ранок було 16 ракет: 4 з них збиті ППО, 9 ракет влучили у підприємство, де ніхто не постраждав, а останні 3 – у гуманітарну колону. Це було чітко сплановане масове вбивство, адже влучання вздовж всієї колони – на початок, середину і кінець”, – зазначив Старух.

Він додав, що через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів, попри те, що це єдиний пункт пропуску для всіх тимчасово захоплених областей.

Нагадаємо, о 7-й ранку 30 вересня російські військові завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Того дня на виїзд із Запоріжжя зареєструвалися 248 цивільних автомобілів. На момент обстрілу на місці було близько 100 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter