Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Дніпра зросла до 18, пʼятеро з них – діти

Дата: 02 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Ввечері 2 квітня окупанти атакували Дніпро, поціливши, зокрема, в один із закладів освіти. У момент удару всі діти були в укритті. Однак пʼятеро дітей віком від 14 до 17 років дістали поранення. Загалом станом на 20:30 відомо про 18 травмованих.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

Фото: Сергій Лисак

“Дніпро. Вже 18 постраждалих. Серед 12 госпіталізованих, п’ятеро – діти. Навідав хлопців та дівчат в лікарні. Зараз їхній стан лікарі оцінюють, як середньої тяжкості. Втім, кажуть, все буде добре”, – розповів посадовець.

Решті травмованих надали медичну допомогу на місці. Вони лікуватимуться вдома. 

Фото: Сергій Лисак

На новину про обстріл відреагував і президент України Володимир Зеленський. Він розповів, що зараз у місті тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Пошкоджено будівлі коледжу, дитячого садочка. Всі служби на місці. 

“Не менш важливо і те, що російські терористи отримують відповіді на їхні удари. Щоразу далекобійніші відповіді. Дякую кожному нашому воїну, усім українцям і українкам, які це забезпечують. Російська система війни, кожен, хто залучений до цієї агресії, – усі вони повинні відчувати реально, що агресія їм просто так не минеться.

Зло повинне втрачати. І втрачатиме. І знову наголошую: ППО для України – це захист життя, це те, що має працювати, системи ППО, які є у світі, не можуть просто припадати пилом десь на базах, коли вони можуть урятувати тисячі життів від російського терору”, – наголосив глава держави.

Також сьогодні окупанти били по Нікопольщині. Зокрема, два рази росіяни вдарили дронами-камікадзе і стільки ж – артилерією. Під ударом опинилися Нікополь та Червоногригорівська громада.

“Пошкоджені 19 приватних будинків, п’ять господарських споруд, авто та два гаражі, парник. Зачепило лінії електропередач та газогін. На щастя, тут без загиблих і поранених”, – розповів Лисак.

На Криворіжжі стався нещасний випадок. Працюючи на городі, 45-річний чоловік наїхав культиватором на ворожий снаряд. Унаслідок цього він отримав поранення. Потерпілого госпіталізували.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими сьогодні у селі на Херсонщині загинув місцевий чоловік. Тіло чоловіка знайшли в селі Токарівка. Загиблому було 79 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter