Кандидата в президенти Франції оштрафували за розпалювання расової ненависті під час телеефіру

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Кримінальний суд Парижа оштрафував кандидата в президенти Франції Еріка Земмура на 10 тисяч євро за розпалювання расової ненависті. Його висловлювання раніше вже ставали приводом для судових позовів. 

Про це пише канал BFMTV.

Фото: Wikimedia Commons

Земмура, який тривалий час працював журналістом, судили за висловлювання в ефірі телеканалу CNews у листопаді 2020 року. Тоді під час дискусії про неповнолітніх мігрантів він сказав:

“Їм нічого тут робити: вони злодії, вбивці, ґвалтівники… Їх треба відправити назад, вони не мають навіть приїжджати”.

Під час судового процесу в листопаді прокуратура вимагала засудити Земмура до виплати штрафу в розмірі 10 тисяч євро. На переконання захисту, у вислювлюванні Земмура відображена політична теза про те, “що не повинно бути імміграції”. 

Справу проти Земмура ініціювали кілька антирасистських об’єднань, а також близько двадцяти відомчих рад – відділи, які відповідають за соціальну допомогу неповнолітнім мігрантам без супроводу.

У понеділок суд оголосив вирок. Ведучого програми на каналі CNews, де виступив Земмур, також оштрафували на 3 тисячі євро. 

Сам Земмур не з’явився на засідання 17 листопада. Його адвокат стверджував, що “полеміст не хотів, щоб суд перетворився на телешоу”.  Земмур планує оскаржити вирок.

У своєму твіттері політик зазначив, що “хоче покласти край системі, яка щодня затягує джгут на свободі вираження поглядів і демократичних дебатах”.

Позиція Земмура щодо мігрантів та його висловлювання неодноразово ставали приводом для судових позовів. Як пише в детальному профайлі Bird In Flight, загалом його звинувачували в подібних порушеннях 16 разів. Земмура двічі визнавали винним та штрафували, однак здебільшого йому вдавалося відстояти своє право на свободу слова. Крім того, Земмур відкрито висловлював ультраправі ідеї в публікаціях, радіоефірах і телешоу. Зокрема, він підтримує теорію змови “великої заміни”, прихильники якої вважають, що біле населення Європи навмисно замінюють неєвропейськими народами.  

30 листопада Земмур оголосив себе кандидатом на пост президента Франції. Близько 8 тисяч людей тоді вийшли на вулиці Парижа, щоб опротестувати його висування та звинуватили політика в ксенофобії, гомофобії та мізогінії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter