Канада суттєво посилила санкції проти російських пропагандистів

Дата: 11 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Канада суттєво посилила санкції проти російських пропагандистських ресурсів та окремих пропагандистів, які поширюють дезінформацію про війну в Україні.

Про це оголосила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі під час участі в саміті G20 в Індонезії, пише Укрінформ.

Джерело: glavcom.ua

Урядовиця наголосила на тому, що Канада віддана боротьбі з дезінформацією, де б вона не поширювалася, а російські пропагандисти мають відповісти за брехню.

У міністерстві закордонних справ країни уточнили, що обмежувальні заходи зачеплять 15 юридичних осіб, контрольованих російським урядом, та 29 фізичних осіб, які поширюють дезінформацію.

Під канадські санкції потрапили:

  • інформагентства ТАСС, Regnum та Sputnik;
  • телеканали “ВГТРК”, “Россия-24”, “Первый канал”, “Россия-1”, “НТВ” та “RT”;
  • медіаресурси “Газпроммедіа”, “Національна медіагрупа”, “Vesti.ru” й “Смотрим”;
  • організації “Роскомнадзор” і “Россотрудничество”.

Водночас Канада заморозила майно та кошти й заборонила в’їзд на свою територію голові міжнародного департаменту RT Армену Гаспаряну, телеведучій Ользі Скабєєвій, речниці МЗС РФ Марії Захаровій та низці інших російських пропагандистів.

Також у країні запустили спеціальний інтернет-ресурс, покликаний протистояти дезінформації за допомогою фактів.

Нагадаємо,  що Україна напрацювала санкційний список з понад 12 тисяч росіян і працює з партнерами над механізмом визначення пріоритетності застосування санкцій до всіх, хто сприяє агресії Росії проти України. Серед них – російські олігархи, офіційні посадовці, пропагандисти, воєнні злочинці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter