У Києві кафедру журналістики військового вишу очолив екскандидат у депутати від забороненої “Партії Шарія”

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Кафедру військової журналістики Військового інституту Київського національного інституту журналістики імена Тараса Шевченка (ВІКНУ) очолив віцепрезидент федерації боксу столиці Геннадій Ніколайчук: 2019 року він балотувався до Верховної Ради під номером 20 від нині забороненої “Партії Шарія”.

Чоловіка призначили на посаду ще в листопаді 2023 року, це пише “Детектор медіа”.

Геннадій Ніколайчук. Джерело: фейсбук-сторінка БФ “Країна спорту”

Указана проросійська політична сила тоді програла вибори, набравши 2,23% голосів. Після цього Ніколайчук повернувся до спортивної діяльності: працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних сил України.

Інформація про його участь у парламентських виборах за списками “Партії Шарія” збереглась у відкритих джерелах, зокрема на сайті Руху “Чесно”. На запит “Детектора медіа” Рух “Чесно” надав сканкопію з вебархіву, який підтверджує балотування Ніколайчука у 2019 році.

Джерела “Детектора медіа” у ВІКНУ повідомили, що керівництво вишу не знало про співпрацю Ніколайчука з проросійською політичною силою. У пресслужбі інституту 6 березня журналістам повідомили, що “розглядають цю ситуацію”.

Також “Детектор медіа” надіслав запит до ВІКНУ, в якому, зокрема, поцікавився, чи передбачає посада обмежений доступ до державної таємниці.

У медіа уточнили, що Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу міста Києва, 2017 року написав книгу “Золотарьов – тренер на рингу і в житті” про тренера братів Кличків. Власник благодійного фонду “Країна спорту”.

З журналістикою його пов’язує те, що він був членом правління Асоціації спортивних журналістів України та членом Міжнародної асоціації спортивної преси.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що п’ятеро співробітників відділу комунікацій держустанови “Центр громадського здоров’я” при Міністерстві охорони здоров’я звільнилися після призначення керівницею відділу колишньої шеф-редакторки телеканалу ZIK Дар’ї Гордійко: раніше це медіа належало проросійському політику Віктору Медведчуку

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter