Усі комунікаційники Центру громадського здоров’я звільнилися після призначення керівницею відділу колишньої шеф-редакторки телеканалу ZIK

Дата: 05 Березня 2024
A+ A- Підписатися

П’ятеро співробітників відділу комунікацій держустанови “Центр громадського здоров’я” при Міністерстві охорони здоров’я звільнилися після призначення керівницею відділу колишньої шеф-редакторки телеканалу ZIK Дар’ї Гордійко: раніше це медіа належало проросійському політику Віктору Медведчуку. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила одна з фахівчинь Антоніна Доломанжи, вона також прокоментувала рішення про звільнення Інституту масової інформації та “Детектору медіа”.

За її словами, вони з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність перебування Гордійко на керівній посаді в державній установі під час війни з Росією.

“Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. “ЦГЗ – аполітична організація”, як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа в країні, яка воює з Росією, – аполітична. У мене таке не вкладається в голові. Відтак усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ”, – підкреслила Доломанжи.

У коментарі ІМІ вона сказала, що Гордійко призначила на посаду 22 січня 2024 року вже колишня гендиректорка Людмила Черненко, яка звільнилася в лютому. Деякий час журналістка не розповідала про своє колишнє місце роботи. 

29 лютого колектив зустрівся з новим гендиректором ЦГЗ Михайлом Росадою, щоб обговорити ситуацію.

У коментарі ДМ Доломанжи розповіла, що на зустрічі з гендиректором була присутня сама Гордійко. Колектив очікував, що вона “скаже щось на своє виправдання чи хоча б що їй соромно”, однак цього не відбулося.

Доломанжи розповіла, що керівництво ЦГЗ на зустрічі наголосило на тому, що центр – це нібито “аполітична організація” і що йому важливо, щоб “відділ якісно працював, а минуле людей неважливе”.

“Він також відкинув усі наші намагання пояснити йому, що перебування на посаді такої людини не лише є абсурдним, а й може нести для центру та всіх його співробітників репутаційні ризики”, – сказала комунікаційниця.

Після цієї зустрічі всі комунікаційники заявили про своє рішення піти з ЦГЗ.

Уже 5 березня Дар’я Гордійко написала на своїй сторінці у фейсбуку, що йде з посади керівниці відділу комунікацій ЦГЗ.  Вона наголосила на тому, що ледь не кожен медійник раніше працював у проросійських медіахолдингах: 

“Cancel culture. Береш ледь не кожного медійника і починаєш дивитися, де працював (така вже в нас професія, інтернет усе пам’ятає). І там – 9 з 10 – буде “Інтер”, чи 112, чи “Вєсті”, чи zik, чи медіахолдинг Курченка (так, Антоніна Доломанжи, “Комсомольская правда”, 2018 рік?). Іноді люди помиляються. Іноді серйозно. А іноді – коли це вигідно – видають свої маніпуляції та небажання працювати за високі принципи”, – написала вона

Гордійко сказала, що не тримається за посаду. Також вона додала, що її чоловік воює на фронті, “а от зусилля сьогодні краще направити на спільну головну мету – боротьбу за перемогу”.

Згодом у ЦГЗ заявили, що враховуючи ситуацію, яка склалась в відділі комунікацій, оновлять підхід до відбору кандидатів. За інформацією пресслужби, керівництво Центру зараз проводить внутрішню реорганізацію та перегляд чинних процедур, щоб уникнути в майбутньому ситуацій, які можуть нести загрози установі та країні.

ЦГЗ уже оголосив відкритий конкурс на посаду керівника відділу комунікацій та відкрив набір фахівців у цей відділ. Посилання на вакансії розмістили на офіційному сайті Центру. 

“П’ять працівників відділу комунікації, які виявили бажання припинити співпрацю з Центром, були звільнені за власним бажанням. Керівник відділу також залишила посаду”, – уточнили в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що ексведучій телеканалів Медведчука, нині проросійській пропагандистці Діані Панченко повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter