Ексведучій каналів Медведчука, проросійській пропагандистці Діані Панченко повідомили про нову підозру

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Ексведучій телеканалів Медведчука, нині проросійській пропагандистці Діані Панченко повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Діана Панченко. Фото з соцмереж

Після роботи на підсанкційних телеканалах Віктора Медведчука підозрювана виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора, наголошується в повідомленні.

З жовтня 2022 року й донині Панченко за вказівкою Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ в підривній діяльності проти України. Зокрема, систематично виправдовує російську збройну агресію, підтримує та пропагує окупацію регіонів України, маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію та закликає українців не чинити спротив окупантам.

Відповідні матеріали Панченко систематично викладає на власному ютуб-каналі з майже 1 мільйоном користувачів.

Пропагандистські “сюжети” та “публікації” пропагандистки також розповсюджуються через мережу прокремлівських телеграм-каналів.

Зараз Панченко переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності, уточнили в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше фігурантці справи повідомили про підозру за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Це сталося у січні 2023 року.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter