Ексведучій телеканалів Медведчука Діані Панченко повідомили про підозру – СБУ

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Ексведучій каналів Віктора Медведчука, прокремлівській пропагандистці Діані Панченко повідомили про підозру у виготовленні та поширенні інформації, що виправдовує збройну агресію Росії проти України.  

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Діана Панченко. Фото із соцмереж

У повідомленні уточнили, що правоохоронці зібрали вичерпну доказову базу на проросійську пропагандистку.

У пресслужбі відомства нагадали, що раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Кремля.

Після початку повномасштабного вторгнення екстелеведуча підтримала російських окупантів і виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду в маніпулятивних сюжетах на користь РФ. Для цього вона активно використовує соцмережі.

Насамперед у своїх провокаційних “проєктах” Панченко підтримує окупацію частини східних регіонів України. Зокрема, створила нібито документальний фільм, у якому виправдовує злочини російської армії проти жителів Маріуполя.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомила Діані Панченко про підозру за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України – “Виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України”.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову висунули підозру в публічному використанні символіки тоталітарного комуністичного режиму, а саме – в піднятті радянського прапора в Парку Слави в Херсоні під час його окупації росіянами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter