Кабмін змушує Пенсійний фонд порушувати закон – рішення суду

Дата: 05 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Донецький апеляційний адміністративний суд визнав протиправними та дискримінаційними дії Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області під час виплат пенсій переселенцям.

Як повідомили в прес-службі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, суд виніс окрему ухвалу за позовом громадянина  К. до управління про визнання протиправними та дискримінаційними дій фонду щодо припинення виплати йому пенсії за віком.

Колегія суддів зазначила, що територіальні управління Пенсійного фонду України здійснюють наразі виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам всупереч законодавству, керуючись виключно Порядком призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою № 365 Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р.

Водночас аналіз наявних норм свідчить, що призначення, виплата, припинення пенсійних виплат, у тому числі і внутрішньо переміщеним особам, має здійснюватися виключно на підставі положень Конституції та Законів України на рівні з іншими громадянами України.

Донецький апеляційний адмінсуд ухвалив довести до відома Кабміну, що управління Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області порушує Конституцію та Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

За рішенням суду Кабмін має усунути причини та умови, що спричинили порушення закону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter