Іранські школярки долучилися до протестів: дівчата зривають хіджаби й показують середні пальці верховному вождю

Дата: 05 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Ірані школярки взяли участь у протесті проти влади. Вони познімали хіджаби, розмахували ними й скандували гасла проти священнослужителів. Дівчата долучилися до протестів, що охопили країну після загибелі жінки, яку затримала поліція за порушення закону про носіння хіджабу.

Про це повідомляє ВВС.

Фото: ВВС

Протести школярок почалися через кілька годин після того, як аятола Алі Хаменеї порушив своє мовчання щодо заворушень і звинуватив Сполучені Штати та Ізраїль в організації “бунтів”. Він також повністю підтримав сили безпеки, які відповіли на протести жорстоким розгоном.

Як зазначають у ВВС, в одному з навчальних закладів дівчата вигнали зі школи працівника освіти. Вони кричали: “Ганьба вам!” і кидали в нього порожні пляшки з-під води, доки той не втік через ворота.

Протести школярок відбулися в Караджі, Тегерані та північно-західних містах Сакез і Санандадж. Кілька учениць були в класах з непокритими головами. Деякі показували середній палець портретам аятоли Хаменеї та засновника Ісламської Республіки аятоли Рухолли Хомейні.

Проти влади та законів протестують не тільки політики та дорослі люди, але й підлітки, які не бояться спалювати фотографії верховного вождя.

Нагадаємо, що заворушення почалися через смерть 22-річної курдської жінки Махси Аміні. Вона впала в кому після того, як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку.

Раніше до масових протестів долучилися студенти провідного технологічного університету імені Шаріфа в Тегерані. Поліція розігнала мітинг за допомогою сльозогінного газу та пострілів і заарештувала щонайменше 30 протестувальників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter