Іранська влада стратила ще одного учасника антиурядових протестів

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Ірані стратили другого учасника загальнонаціональних протестів, його звинуватили у “веденні війни проти Бога” та засудили до повішення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформаційне агентство Mizan.

Маджид Реза Рахнавард. Джерело: Iran Human Rights

“Маджид Реза Рахнавард був публічно повішений у [священному шиїтському місті] Мешхед сьогодні вранці… Його засудили до смертної кари за “ведення війни проти Бога” після того, як він ударив ножем двох співробітників сил безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Це вже друга страта, повʼязана з масовими антиурядовими протестами в Ірані. Ще одного демонстранта, Мохсена Шекаріповісили 8 грудня через те, що він поранив ножем охоронця та заблокував рух на одній з вулиць Тегерана. Правозахисні групи заявили, що Шекарі катували та змусили зізнатися, а Сполучені Штати та їхні союзники засудили страту.

Раніше правозахисна організація Amnesty International заявила, що іранська влада домагається смертної кари щонайменше для 21 людини в межах того, що вона назвала “фіктивними судовими процесами, покликаними залякати учасників народного повстання, яке охопило Іран”.

За даними правозахисної іранської організації Iran Human Rights, станом на 7 грудня і з початку загальнонаціональних протестів в Ірані загинули щонайменше 458 осіб, зокрема 63 дитини та 29 жінок.

Нагадаємо, що заворушення в країні почалися через смерть 22-річної курдської жінки Махси Аміні. Вона впала в кому після того, як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter