Іран виплатить по 150 тисяч доларів компенсації родинам загиблих у катастрофі МАУ

Дата: 30 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Іранський уряд доручив виплатити по 150 тисяч доларів родинам кожної з жертв катастрофи літака МАУ, що сталася на початку поточного року. 

Про це повідомляє видання IRNA.

Здійснити виплати доручили міністерству доріг і міського розвитку. Влада країни запевнила, що виплати проводитимуть без урахування раси й національності загиблих та відповідно до міжнародних норм.

“Хоча гроші не можуть полегшити біль від інциденту, існує зобов’язання поважати права людей”, – сказав віцепрезидент із правових питань.

Уряд планує виплатити виділені гроші до першої річниці катастрофи, тобто 8 січня 2021 року. Також іранська влада вкотре наголосила, що передала остаточний звіт про катастрофу країнам, які беруть участь у розслідуванні. Водночас в українському МЗС запевняють, що Іран так і не передав Україні фінального звіту щодо трагедії.

Відомо, що одразу після катастрофи сім’ї загиблих у літаку українців мали отримати від українського уряду по 200 тисяч гривень компенсації. 

Нагадаємо, що український літак регулярного рейсу PS-752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані на початку поточного року. Судно зникло з радарів на шостій хвилині після злету, а внаслідок катастрофи загинули всі пасажири та члени екіпажу – 176 людей. Згодом іранські військові повідомили, що “ненавмисно” збили літак.

Нещодавно всім членам екіпажу посмертно присудили звання Героїв України.

Фотографія обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter