Іноземцю дали п’ять років в’язниці: хабарем хотів зняти арешт із судна, яке запливало до Криму

Дата: 12 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Громадянина Молдови засудили до п’яти років в’язниці за хабар у 75 тисяч доларів. Чоловік намагався зняти арешт із судна Sky Moon, яке незаконно плавало до тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Відомство повідомило, що чоловік у грудні 2016 року дав військовому прокурору Південного регіону хабар у 75 тисяч доларів. Прокурор за ці гроші мав зняти арешт із судна Sky Moon, а також з партії технічної соди на понад 3 тонни, щоб уникнути конфіскації цього майна.

Громадянина Молдови затримали 29 грудня 2016 року одразу після надання хабаря.

У пресслужбі вказують, що суд погодився з доводами прокурора САП та детективів НАБУ, громадянина Молдови визнали винуватим та засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією 75 тисяч доларів.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів.

Відомо, що Держприкордонслужба затримала судно 30 листопада 2016 року поблизу порту Рені в межах спільної операції з військовою прокуратурою. Суд постановив конфіскувати в дохід держави предмет контрабанди вартістю майже 18,5 млн грн.

У березні 2017 року Малиновський районний суд Одеси конфіскував судно Sky Moon під прапором Танзанії за незаконний захід у порти окупованого Росією Криму. Усім членам екіпажу на три роки заборонили в’їзд до України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter