Інформагенцію “БелаПАН” у Білорусі визнали “екстремістським формуванням”

Дата: 13 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Режим Лукашенка визнав екстремістським формуванням інформаційне агентство “БелаПАН”, його внесли до переліку організацій, формувань, індивідуальних підприємців, причетних до екстремістської діяльності.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Захід“.

Редакція “БелПАН”. Джерело: svoboda.org

Екстремістським визнали сайт білоруського інформагентства “БелаПАН”, а також його логотип.

На сайті МВС Білорусі зазначено, що “екстремістську діяльність здійснює група громадян з-поміж співробітників інформаційного агентства ЗАТ “БелаПАН“.

Повідомляється, що головного редактора та директора інформагентства  “БелаПАН” Ірину Левшину та колишнього директора агентства Дмитра Новожилова затримали 18 серпня за підозрою у скоєнні злочинів за статтею “організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них“. Редакційний сервер та сервер, на якому розміщувався сайт, вилучили, а офіс агенції опечатали.

Того ж дня затримали і бухгалтера  “БелаПАН” Катерину Боєву. Жінку відпустили 28 серпня, але вона залишається у статусі підозрюваної.

Нагадаємо, у Мінську в середу, 18 серпня, силовики прийшли з обшуками до журналістів незалежного інформаційного агентства БелаПАН. Слідчі дії проводилися в кореспондентки Ірини Турчиної, редактора Олександра Зайцева та бухгалтерки Катерини Боєвої.

Раніше, 14 січня 2021 року, під час обшуків у мінській редакції БелаПАН білоруські силовики вилучили рукописи, документи, кілька десятків жорстких дисків і диск сервера локальної мережі. Тоді слідчі дії проводилися в межах кримінальної справи на ексзаступника директора агентства, журналіста Андрія Александрова за статтею “про організацію або участь у діях, що грубо порушують громадський спокій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter