Бухгалтерку незалежного інформагентства БелаПАН відпустили на свободу

Дата: 29 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі з ізолятора на Окрестино, під зобов’язання щодо явки, звільнили Катерину Боєву, бухгалтерку незалежного інформаційного агентства БелаПАН. Поки що вона лишається у статусі підозрюваної.

Про це йдеться на сайті телеканалу “Белсат”.

Катерина Боєва. Джерело: “Белсат”

В ув’язненні залишаються Дмитро Новожилов, директорка Ірина Лєвшина та медіаменеджер Андрій Александров. За інформацією Слідчого комітету Білорусі на них завели кримінальну справу щодо ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, у Мінську в середу, 18 серпня, силовики прийшли з обшуками до журналістів незалежного інформаційного агентства БелаПАН. Слідчі дії проводилися в кореспондентки Ірини Турчиної, редактора Олександра Зайцева та бухгалтерки Катерини Боєвої.

Раніше, 14 січня 2021 року, під час обшуків у мінській редакції БелаПАН білоруські силовики вилучили рукописи, документи, кілька десятків жорстких дисків і диск сервера локальної мережі. Тоді слідчі дії проводилися в межах кримінальної справи на ексзаступника директора агентства, журналіста Андрія Александрова за статтею “про організацію або участь у діях, що грубо порушують громадський спокій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter