Затриманих працівників білоруського інформагентства БелаПАН звинуватили у несплаті податків

Дата: 28 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На затриманих працівників незалежного інформаційного агентства БелаПАН Дмитра Новожилова, директорку Ірину Лєвшину та медіаменеджера Андрія Александрова завели кримінальну справу щодо ухилення від сплати податків.

Про це повідомив Слідчий комітет Білорусі.

Редакція БелаПАН. Джерело: svoboda.org

Після затримання співробітників видання, представники Слідчого комітету заявили про податкову перевірку інформаційного агентства. За версією СК, в період з червня 2018 по січень 2021 року в податкову звітність вносилися завчасно неправдиві відомості, що призвело до несплати до бюджету податків на загальну суму понад 100 тисяч білоруських рублів.

Нагадаємо, у Мінську в середу, 18 серпня, силовики прийшли з обшуками до журналістів незалежного інформаційного агентства БелаПАН.

Зокрема, слідчі дії проводилися в кореспондентки Ірини Турчиної, редактора Олександра Зайцева та бухгалтерки Катерини Боєвої.

Раніше, 14 січня 2021 року, під час обшуків у мінській редакції БелаПАН білоруські силовики вилучили рукописи, документи, кілька десятків жорстких дисків і диск сервера локальної мережі. Тоді слідчі дії проводилися в межах кримінальної справи на ексзаступника директора агентства, журналіста Андрія Александрова за статтею “про організацію або участь у діях, що грубо порушують громадський спокій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter