Іллю Яшина, який розповідав про вбивства мешканців Бучі, засудили до 8,5 року колонії

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Опозиційного російського політика Іллю Яшина у РФ засудили до восьми з половиною років колонії у справі про поширення “фейків” про російську армію.

Про це повідомляє російське видання “Медуза”.

Ілля Яшин. Фото: EPA / Scanpix / LETA

У Москві суд до восьми з половиною років колонії загального режиму засудив російського опозиційного політика Іллю Яшина за звинуваченням у поширенні “фейків” про армію РФ.

Після відбуття терміну впродовж чотирьох років йому буде заборонено користуватися інтернетом. Державний обвинувач вимагав засудити політика до дев’яти років колонії.

Кримінальну справу було порушено через квітневий стрим Яшина, в якому опозиційний політик розповідав про вбивство мирних жителів у Бучі на Київщині під час російської окупації. За версією звинувачення, Яшин поширював “завідомо неправдиву інформацію” щодо “мотивів політичної ненависті, хоча “знав”, що Росія вживає заходів “з підтримки миру та безпеки.

Нагадаємо, Яшина відправили під арешт у справі про “фейки” у середині липня. Опозиціонер своєї провини у суді не визнав. Він заявив, що у своєму стримі наводив і позицію України щодо вбивств у Бучі, і позицію міноборони Росії, і повідомлення незалежних журналістів.

Ілля Яшин після початку війни в Україні відкрито зайняв антивоєнну позицію та відмовився їхати з Росії. За статтею про “фейки” про російську армію раніше засудили московського муніципального депутата Олексія Горіна. Він отримав сім років колонії. Приводом для кримінальної справи проти нього стало те, що на засіданні Красносільської ради депутатів він закликав зупинити війну та вивести російські війська з України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter