Херсонській журналістці оголосили підозру в колабораційній діяльності

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Херсонській журналістці заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності: бувши кореспонденткою одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, вона просувала наративи російської пропаганди, а також виправдовувала збройну агресію Росії.

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

У прокуратурі уточнили, що задля маніпулювання свідомістю жителів тимчасово окупованого регіону, дискредитації дій органів влади та державних діячів України підозрювана організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала представникам російських ЗМІ фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.

Санкція частини 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України, яку інкримінують журналістці-колаборантці, передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Слідство в справі триває.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з відділів Новокаховської міської ради за фактом колабораційної діяльності. Чоловік обіймав посаду так званого “заступника голови військово-цивільної адміністрації Каховського району” під час окупації Херсонщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter