Херсонські журналісти назвали двох російських пропагандистів, причетних до розграбування і знищення телеканалу “UA: Херсон”

Дата: 25 Травня 2022
A+ A- Підписатися

До розграбування і знищення телеканалу “UA: Херсон”, ймовірно, причетні пропагандист із терористичного телеграм-каналу “WarGonzo”, автор каналу “Ген Опричника [Z]” Владіслав Зіздок та колишній співробітник забороненого в Україні телеканалу “112 Україна” росіянин Роман Гнатюк.

Про це йдеться в розслідуванні на херсонському сайті “Кавун. City”.

Фото: Кавун. City / Гнатюк – ліворуч, Зіздок – праворуч

Так, стверджує видання, Зіздок одним з перших почав медійну кампанію проти журналістів. Разом з російськими військовими він з перших днів перебував в області й “створював брехливий контент для терористичних псевдоЗМІ”.

Саме в його “матеріалах” уперше озвучили інформацію, що “Суспільне. Херсон” займається “підбурюванням до збройного спротиву окупантам”.

Найімовірніше, Зіздок бував і в приміщенні самого телеканалу, але відео не викладав. Саме за його перебування в Херсоні розграбували будівлю телеканалу та захоплювали адміністративні будівлі, пише “Кавун. City”. 

Зіздок є автором та співавтором низки пропагандистських “фільмів”, які вибілюють діяльність терористів на Донбасі. Зокрема, стрічок “Его оплот” та “Я опять вернусь” про вбитого ватажка терористичної “ДНР” Олександра Захарченка, “Вольный город Одесса. Манифест”.

За версією “Кавун. City”, Роман Гнатюк доклався до дискредитації херсонської філії Суспільного мовника та його дограбування, побував у розграбованій будівлі “Суспільне. Херсон”:

“Він брав безпосередню участь у відключенні українського мовлення в Херсонській області та запровадження московитських телеканалів. Безперешкодно потрапив у комунікаційну точку, лазив на телевежу”.

Гнатюку належить фраза про “ідеологічну укронацистську пропаганду” від журналістів Суспільного мовника. Підтвердити її він зміг хіба кількома книжками українською мовою та роздруківками з правилами нового українського правопису, які він знайшов в одному з кабінетів “Суспільного. Херсон”.

Крім того, зазначає “Кавун. City”, в момент збиття терористами малазійського Boeing 777 MH-16 Гнатюк був одним з перших “журналістів”, хто опинився на місці подій і заявив про провину українських військових у цій трагедії.

Гнатюк, зокрема, працював на “17-му каналі” (Луганськ), каналі “112 Україна”, у “Государственном медиахолдинге” (Донецьк), “Первом информационном агентстве” (Москва), “Международном пресс-центре DONI” (Москва) та на сайті “Украина. РУ”.

Автори розслідування зазначають, що це перша частина масштабного розслідування щодо тих осіб, які розмародерили херсонську філію Суспільного мовника. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного наступу Росія скоїла 280 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter