Харків‘янина, який разом з донькою готував підбадьорливі листівки для російських солдатів, відправили до в’язниці

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Дзержинський районний суд Харкова визнав винним у колабораційній діяльності місцевого мешканця та відправив його на 10 років за ґрати. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Затримання засудженого

Чоловік, судячи із судового рішення, працював художником-постановником одного з телеканалів. Медіа зазначають, що йдеться про співробітника телеканалу “Тоніс-Центр”, який працює в місті під брендом 7 каналу. 

Засуджений, як виявилося під час обшуку, зберігав у себе вдома радянську та антиукраїнську літературу, а також книгу колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

У період 12–16 квітня минулого року чоловік виготовив і зберігав листівки із зображенням латинської літери Z, забороненої в Україні, та георгіївської стрічки із зображенням 1945, 2022, що дорівнює 77 років.

Виявилося, що робив він це разом з донькою, яка вже 10 років мешкає в Москві та має російський паспорт. Батько надсилав їй макети, які вона роздруковувала. 

У травні він створив ще один макет листівки із зображенням літери Z, триколору російського прапора та гаслами “Работайте, братья! Победа за нами! Мы на своей земле!”. 

Донька засудженого, щодо якої також відкрили провадження, отримала згоду міністерства оборони РФ на використання матеріалів, виготовлених її батьком, на безоплатній основі. З її слів, торік у середині квітня лише за один день за макетами надрукували 1000 примірників. 

Засуджений свою провину повністю визнав та на засіданні заявив, що не очікував опинитися під арештом у СІЗО й тепер жалкує про скоєне. 

Фото: Харківська обласна прокуратура

Максимально можливим покаранням, яке міг застосувати до нього суд, був строк у 12 років. До набрання вироком законної сили чоловік залишатиметься під вартою в Харківському слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення кіберфахівці СБУ викрили в Україні 1200 людей, які поширювали в мережі фейки та російські наративи. 

До прикладу, від п’яти до восьми років у в’язниці загрожує адвокату з Чернівецької області, якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії. Слідчі кажуть, що чоловік був на прямому зв’язку з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим та готував для нього вкиди щодо ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter