Харківський суд залишив у СІЗО телевізійника, який в окупованому Куп’янську транслював російську пропаганду

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суд міста Харкова продовжив до кінця травня тримання під вартою для працівника місцевої філії Концерну РРТ, який під час тимчасової окупації Куп’янська налагодив трансляцію російського пропагандистського телебачення.

Про це повідомляє видання “Думка” з посиланням на відповідну ухвалу Київського районного суду Харкова.

“Суд розглянув клопотання слідчого СБУ про продовження строку запобіжного заходу в справі за обвинуваченням у колабораційній діяльності, організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України) уродженця міста Бійськ на Росії, робітника Харківської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення”, – йдеться в матеріалі.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений працював у Харківській філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення на посаді електромеханіка засобів радіо та телебачення.

З травня 2022 року за погодженням з окупаційною адміністрацією чоловік обійняв посаду “и.о. ведущего специалиста отдела телерадиовещания Управления связи и массовых коммуникаций ВГА Харьковской области”.

У Куп’янську обвинувачений, маючи відповідний досвід, доступ до приміщень та використовуючи обладнання Харківської філії Концерну РРТ, за підтримки російських пропагандистських 5 каналу та “России 24” налагодив у цифровому форматі трансляцію матеріалів, що закликали підтримувати окупантів та армію РФ. За результатами експертизи, у трансльованих матеріалах є антиукраїнський зміст.

Чоловіка затримали 1 березня 2023 року, тоді ж йому повідомили про підозру. Наступного дня його посадили в СІЗО на 60 діб без права внесення застави. А 24 квітня 2023 року строк розслідування в кримінальному провадженні продовжили до шести місяців.

Харківське СІЗО. Джерело: “Суспільне. Харків”

Вивчивши матеріали справи, суд постановив клопотання задовольнити та продовжити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в “Харківському слідчому ізоляторі” в межах строку досудового розслідування на 33 дні, тобто до 29 травня 2023 року.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Харкові судитимуть депутатку від нині забороненої партії ОПЗЖ, яка під час тимчасової окупації міста Куп’янськ Харківської області перейшла на бік росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter