Депутатку міськради від ОПЗЖ, яка підтримала здачу Куп’янська росіянам, звинувачують у колабораціонізмі

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися
У Харкові судитимуть депутатку від нині забороненої партії ОПЗЖ, яка під час тимчасової окупації міста Куп’янськ Харківської області перейшла на бік росіян.
 
Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.
 
Джерело: Харківська обласна прокуратура

“Депутатка Куп’янської міської ради віднині вже забороненої політичної партії в Україні на початку війни перейшла на бік ворога. Наприкінці лютого 2022 року жінка взяла участь у позачерговому засіданні Куп’янської міської ради, на якому підтримала рішення про сприяння російським військам у здійсненні окупації Куп’янська через надання гарантій бездіяльності місцевої влади в питанні організації оборони міста”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, депутатка допомогла російським військовим із поселенням у приміщеннях комунальних підприємств, а також забезпечила харчовими продуктами та спецтехнікою для будівництва фортифікаційних споруд ЗС РФ.

Крім того, будучи власницею підприємства зі стоматологічної практики в Куп’янську, у серпні 2022 року обвинувачена подала заяву до окупаційної податкової, внаслідок чого підприємство отримало зобов’язання зі сплати податку на прибуток до скарбниці РФ та її окупаційних органів.

Обвинувальний акт щодо депутатки за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) направили до Київського райсуду Харкова. Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці лютого про підозру в колабораційній діяльності повідомили мешканцю Херсонщини, який також є членом забороненої нині ОПЗЖ. Чоловік у російській окупації погодився стати так званим “заступником начальника Каланчацької військово-цивільної адміністрації”. 

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter