ГПУ спрямувала до Гааги докази злочинів проти людяності

Дата: 06 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура України направила докази злочинів проти людяності на Донбасі в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив Генпрокурор Віталій Ярема, передає кореспондент УНН.

Зібрані і направлені в Міжнародний кримінальний суд докази злочинів проти людяності. Компетентним органам більш 20 держав вислано близько 100 клопотань про міжнародну правову допомогу, частина з якої Україна вже отримала”, – заявив Ярема.

Також у справах про вбивство активістів Євромайдану до суду спрямовано 8 обвинувальних актів.

За інформацією “Громадського“, Генпрокурор розповів, що під час придушення протестів постраждали 2500 осіб: загинули 104 особи, травми отримали 1200. Зокрема 185 – з вогнепальної зброї, 1000 – отримали тілесні ушкодження.

Неправомірно до кримінальної відповідальності притягнуто 503 особи і 291 — до адміністративної. Всі ці люди визнані потерпілими в рамках розслідування кримінальних проваджень“, – зазначив Ярема.

За його словами, розслідується близько 1000 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, Верховна Рада 4 лютого проголосувала за постанову, за якою визнається юрисдикція МКС щодо ситуації, яка склалась внаслідок збройної агресії РФ проти України з 27 лютого та вчинення на території України міжнародних злочинів.

Тим часом Amnesty International у своєму звіті відзначає важке гуманітарне становище на Донбасі та наводить докази загибелі великої кількості мирних мешканців.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter