Парламент ухвалив рішення про юрисдикцію Гаазького трибуналу

Дата: 04 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Рада визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (Гаазького трибуналу).

Верховна Рада проголосувала за постанову, за якою визнається юрисдикція МКС щодо ситуації, яка склалась внаслідок збройної агресії РФ проти України з 27 лютого та вчинення на території України міжнародних злочинів.

За постанову проголосував 271 депутат, пише “Українська правда“.

Даною постановою Україна визнає передбачені статтею 7 “Злочини проти людяності” та статтею 8 “Воєнні злочини” положення Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Також парламентарі проголосували за заяву до Гаазького трибуналу про визнання його юрисдикції щодо скоєння злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами Росії, що призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян.

Згідно з рішенням, Міністерство закордонних справ має негайно повідомити про це сам трибунал, а Генпрокуратура – попросити трибунал розпочати розслідування відповідних злочинів.

Нагадаємо, Рада ЄС закликала Україну прискорити подачу документів до Гаазького трибуналу. Після цього МКС зможе розглянути ймовірні злочини проти людяності, скоєні в Україні в 2014-2015 роках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter