Гонконзький політик назвав “цільовими репресіями” переслідування Ратушного та інших активістів

Дата: 02 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Відомий активіст та політик, лідер партії Youngspiration, що виступає за незалежність Гонконгу, Баджіо Лун виступив на захист Романа Ратушного та інших українських активістів, яких наразі звинувачують у хуліганстві під час акції протесту біля ОП 20 березня.

Про своє ставлення до ситуації він розповів на власній сторінці у фейсбуку.

Джерело: 24tv.ua

“Група молодих людей і громада зібралися, щоб вимагати справедливості та реформування через графіті й запалення фаєрів. Реального конфлікту з поліцією не було та ніхто не постраждав”, – написав він.

Після цього української поліція протягом тижня висунула підозри сімом протестувальникам за кримінальними статтями. Їм загрожує реальний строк за ґратами.

Такі дії Баджіо Лун назвав “цільовими репресіями”, а підозру Ратушному – “одним з очевидних прикладів” санкцій з боку держави без належних на те підстав.

Нагадаємо, що 20 березня біля Офісу президента в Києві відбулася чергова акція прихильників одеського активіста Сергія Стерненка, які вважають вирок суду щодо нього упередженим. Вони вимагали звільнення чоловіка та реального реформування судової системи, яку в нещодавньому звіті щодо оцінювання стану Угоди про асоціацію з ЄС Європарламент назвав однією з найменш надійних установ в Україні.

Під час акції мітингувальники залили стіни й бруківку фарбою, намагалися підпалити табличку “Президент України” та розбили скло у дверях на вході. Правоохоронці, які працювали на мітингу, не втручались у перебіг акції, а очільник МВС Арсен Аваков говорив, що зроблено це було свідомо.

Думки фахівців щодо поведінки поліції під час акції розділились. Одні кажуть, що невтручання в хуліганські дії є порушенням права на свободу зібрань, однак громадські спостерігачі позитивно оцінили дії поліції під Офісом президента. 

Наразі щонайменше шістьом людям повідомили про підозри після акції. Детальніше про те, кому саме вручили підозри, можна прочитати тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter