Мер Херсона гальмує будівництво “квартир Ердогана” для переселенців із Криму – Верещук

Дата: 12 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала міського голову Херсона Ігоря Колихаєва зрушити питання документації для зведення “будинків Ердогана”, призначених для переселених кримських татар, кримчан та учасників бойових дій. 

Про це вона заявила під час презентації Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) 11 листопада в Києві, передає кореспондент видання ZMINA

Ірина Верещук

Вона повідомила, що в Херсоні вже є виділена для будівництва ділянка, але “міський голова виставляє технічні умови до комунікацій”.

“Замість того щоб виставити технічні умови, що можна легко можна зробити, він хоче на турецьку сторону повісити ледь не пів міста, щоб вони побудували комунікації. Я вас прошу, допоможіть з документами, і ми вже у 2022 році за кошти Турецької Республіки абсолютно повністю побудуємо не одну сотню квартир. Допоможіть, будь ласка”, – звернулася до очільника Херсона Ірина Верещук. 

Вона переконана, що, якби за два роки побудували будинки, Туреччина виділила б ще кошти на інше будівництво. 

Нагадаємо, у лютому 2020 року президент Реджеп Таїп Ердоган під час офіційного візиту до України вдруге підтвердив готовність фінансувати й навіть будувати квартири для кримських татар – переселенців, утім українська влада не просунулася зі свого боку з будівництвом квартир. Влада планує будівництво 500 квартир у Херсонській, Миколаївській областях та Києві. 

Програма передбачає будівництво 500 квартир: у Миколаєві – 200 квартир, у Херсоні – 200 квартир і в Києві – 100 квартир.

Нагадаємо, за даними ООН, від російської агресії в Україні постраждали близько 40 тисяч громадян. Офіс генерального прокурора України стверджує про майже 48 тисяч громадян України, які покинули півострів за весь час тимчасової окупації Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter