Генштаб: Понад сотню росіян відмовляються виконувати накази командування

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Понад сотню мобілізованих росіян відмовляються виконувати будь-які накази командування. 

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. 

Умови, в яких тримає командування мобілізованих росіян у Брянській області. Скриншот відео

Генштаб каже, що випадок трапився “на одному з навчальних полігонів східного військового округу”, не називаючи його. 

Водночас раніше російські телеграм-канали повідомляли про понад сотню мобілізованих жителів Брянської області, які влаштували бунт та відмовляються їхати на війну. Брянська область входить до західного військового округу РФ. 

Росіяни на полігоні в східному округу, як кажуть у Генштабі, відмовилися виконувати накази через низький рівень забезпечення, недотримання санітарних норм, неналежне харчування та відсутність нормальних умов для проживання. 

Про такі умови повідомляє чимало мобілізованих росіян. 

Умови, в яких тримає командування мобілізованих на війну з Україною росіян у Брянській області. Скриншот відео

У Брянській області, з якої про бунт мобілізованих повідомляють у російських телеграм-каналах, командування раніше намагалося вмовити чоловіків їхати на війну, а після того, як це не спрацювало, почало погрожувати. Один з полковників сказав, що в разі відмови від відправлення на фронт мобілізованих усе одно відправлять туди й, коли вони потраплять до нього, він знущатиметься з них. 

У ситуацію нібито втрутилася тамтешня воєнна прокуратура, однак це не допомогло

Нагадаємо, що 21 вересня в Росії оголосили про початок так званої “часткової мобілізації”. Російське керівництво переконує, що призову на військову службу підлягатимуть 300 тисяч росіян, які перебувають у запасі, і передусім ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Однак, судячи з численної кількості історій про мобілізацію в Росії, призову підлягають майже всі чоловіки. Лише за тиждень “часткової мобілізації” з РФ виїхало більше чоловіків, ніж залучили для війни в лютому. Серед тих, хто тікає за кордон, є й українці, які змушені жити під російською окупацією. До прикладу, понад тисячу українців поїхали з тимчасово окупованого Криму до Казахстану 

На тих, хто виступає проти мобілізації в Росії, тиснуть. У Чечні нещодавно помер місцевий житель Адам Мурадов. Після акції протесту проти мобілізації, в якій брала участь його дружина, сина чоловіка місцева влада відправила на війну, а самого Мурадова змусили побити дружину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter