Генпрокуратура підозрює двох суддів у масштабних зловживаннях

Дата: 19 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду України, які зараз працюють суддями в цьому суді.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Ідеться про суддів Артура Ємельянова та Віктора Татькова, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України (втручання в діяльність судових органів).

Згадані правопорушення караються позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.

“Слідство має докази того, що ці особи у 2011–2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій”, – сказано у повідомленні.

Як відомо, Верховна Рада звільнила Татькова  з посади голови Вищого госпсуду за законом про люстрацію 29 вересня.

У своїй декларації за 2013 рік Ємельянов, який за часів Януковича обіймав керівну посаду Вищого госпсуду, задекларував дві земельні ділянки, два житлових будинки і 12 квартир. Утім, колеги по суддівському корпусу не побачили у декларації Артура Ємельянова невідповідності рівню його доходів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter