“Гендер в деталях” оголосив старт антипремії “Гендерний патруль-2023”: як обрати номінантів

Дата: 01 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Науково-популярний ресурс “Гендер в деталях”, який збирає найяскравіші випадки сексизму і мізогінії, оголосив старт антипремії “Гендерний патруль-2023”. Після проведення голосування у Києві відбудеться офлайн “нагородження”. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці ресурсу. 

Фото: “Гендер в деталях”

Наразі “Гендер в деталях” формує шорт-лист номінантів. Далі у телеграм-каналі видання відбудеться голосування, де і визначать “переможця” антипремії.

Щоб долучитися до вибору номінантів, слід прочитати статтю, де зібрані 27 випадків сексизм-проявів, а потім обрати, хто має бути в номінантах премії. Цей варіант слід написати у коментарях під дописом

“Гендер в деталях” закликає поширювати інформацію про антипремію, щоб якомога більше людей мали можливість проголосувати. 

“Далі ми підрахуємо ваші коментарі та повідомимо про наступні етапи антипремії. Викорінюймо сексизм та мізогінію разом”, – додали організатори.  

Напередодні ZMINA писала про те, як ведучі каналу “Ісландія” Сергій Іванов та Володимир Петров намагалися принизити інтервʼюерку та блогерку Аліну Доротюк, критикуючи зовнішність дівчини й поширюючи мізогінні твердження щодо її гостей. Між ними відбувся такий діалог:

– Я так розумію, що оця ведуча (весь час забуваю, як її звати) – вона от тупо спеціалізується по тупих візаві.

– А це ж старий прикол “знайди подружку страшнішу, ніж ти”. Це ж стара жіноча хитрість.

– Ну, давай відверто, у цьому випадку це важко буде зробити. Але те, що вона старається, треба визнати й заохотити її. Давай, намагайся. Можна спробувати на теплотрасах пошукати. Там хтось гідний може знайтися.

Наразі цього діалогу між чоловіками в оригінальному відео немає.

Нагадаємо, що ZMINA також писала про випадки мови ворожнечі в серіалі “Встигнути до 30”, просування чоловіками заборони абортів у шоу “Трендсеттер” та мізогінні висловлювання в шоу “Мекнув – питайте”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter