Французький парламент підтримав закон про ув’язнення за цькування у школі

Дата: 05 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Франції депутати парламенту підтримали законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за знущання у школі. Кривдники можуть отримати до 3 років ув’язнення або 45 тисяч євро штрафу.

Про це пишуть Le Figaro та The Guardian.

Фото з відкритих джерел

Знущання в школі пропонують визначити в законопроєкті як особливе кримінальне правопорушення, за яке нестимуть відповідальність як учні, так і працівники школи.

Кривдникам може загрожувати штраф до 45 000 євро та три роки в’язниці, зазначається в документі, якщо знущання змусить жертву не відвідувати заняття в школі або роботу на термін до восьми днів.

Покарання можуть збільшити до 10 років позбавлення волі та максимального штрафу у 150 000 євро, якщо жертва покінчить життя самогубством або спробує це зробити.

Нагадаємо, в Україні за цькування неповнолітнього можна отримати покарання, а з вересня минулого року поліція почала ставити на облік булерів.

За два роки, відколи в законодавстві з’явилося поняття “булінг”, правоохоронці активно почали притягати до відповідальності кривдників. Водночас за словами фахівців, працівники поліції не приділяють уваги питанням оформлення адміністративних справ за цією статтею, а грошове стягнення як вид покарання взагалі вкрай низьке. Так, у 109 справах про булінг суди наклали грошове стягнення загалом на понад 109 тис. грн, водночас із них сплатили тільки трохи більш ніж 19 тис., що дорівнює 17%.

Як показують соціологічні дослідження, майже 80% українських учнів вважають взаємоповагу та відсутність цькувань запорукою якісної освіти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter