Фільм “Бачення метелика” вийшов на стримінговій платформі Takflix

Дата: 19 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Стрічка “Бачення метелика” режисера Максима Наконечного, вийшла онлайн на стримінговій платформі Takflix. У фільмі йдеться про аеророзвідницю, яка повернулася з полону, намагається реабілітуватися та пристосуватися до цивільного життя. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці платформи.

Кадр з фільму “Бачення метелика”

“Бачення метелика” Максима Наконечного – історія про прірви в розумінні між людьми з різними досвідами та незручні моменти, про які треба думати вже зараз”, – зазначили на Takflix.

Співавторкою сценарію була Ірина Цілик. Головну роль у фільмі зіграла Рита Бурковська, відома за стрічкою “Парфенон”. Військову з позивним Сорока зіграла режисерка Наталка Ворожбит, яка зняла короткометражку “Погані дороги”.

У фільмі зʼявлялись і справжні лікарі, військові, колишні полонені, а також представниці Жіночого ветеранського руху, зокрема парамедикиня Катерина Приймак і розвідниця, санінструкторка Аліна Гордєєва.

Тож фільм можна переглянути за посиланням. 10% із кожного квитка Takflix передає Жіночому ветеранському руху, 50% – творцям кіно.

Нагадаємо, що в листопаді 2022 року на Каїрському міжнародному кінофестивалі скасували показ фільму “Бачення метелика” про аеророзвідницю на українському фронті через урядову цензуру.

Як уточнив журналістам режисер картини Максим Наконечний, для показу був потрібен державний дозвіл. Але він від представників Єгипту не надійшов.

Українські митці рішуче засудили вияви цензури та висловили співчуття команді кінофестивалю, яка змушена працювати в таких умовах.

Читайте також: “Бачення метелика”: стрічка, що показує проблеми сексуального насильства та ксенофобії на тлі війни

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter