Фігурант справи про зґвалтування на “п’яних вечірках” в Києві справив дороге весілля – журналіст

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Чоловік, якого підозрюють у сексуальному насиллі під час так званих п’яних вечірок в Києві, справив дороге весілля у п’ятизірковому готелі на Львівщині, ведучим на заході був актор, комік Юрій Ткач.

Про це повідомив журналіст Андрій Лохматов на своїй сторінці у фейсбуку.

 

За його інформацією, йдеться про івано-франківського блогера Олега Захарова. В березні поліція повідомила йому про підозру за фактами вчинення насильницьких дій сексуального характеру без добровільної згоди потерпілої особи – за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України.

Тоді ж суд відправив його під варту, але невдовзі Захаров вийшов із СІЗО під заставу понад 400 тисяч гривень.

За інформацією журналіста, весілля відбулося на початку жовтня в одному з найдорожчих готелів України, під час заходу “тінейджери під репчик розкидували по сцені стодоларові купюри”.

Ситуацію прокоментувала телеведуча, акторка Марія Єфросиніна.

“А якого на*уй біса ці гвалтівники взагалі ще на волі? Що с*ка по судах в країні? Як так їх притягали й розслідували, що око в них не сіпнулося ще закатувати ганебно показове весілля”, — написала ведуча в інстаграмі.

Із засудженням участі актора у весіллі підозрюваного у зґвалтуванні виступили журналісти Аліна Доротюк, Андрій Болкун,  адвокат Олександр Черних та інші.

Сам Ткач жодним чином не відреагував на інформацію (станом на ранок 22 жовтня).

Нагадаємо, що в столиці група 20-річних хлопців влаштовувала “вечірки”, куди запрошували дівчат, яким, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією в алкоголь. Після цього молодики проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями.

Кожне відео супроводжується сміхом та коментарями із сексуальним підтекстом. Автори заявили, що роблять такий контент, щоб “показати аморальність жінок”. 

Після того, як активісти розповіли про згадані вечірки в соцмережах, на це відреагувала Національна поліція. Поліціянти встановили особи порушників і 1 лютого провели у них обшуки.

Згодом шість фігурантів отримали повістки до військкомату. Двох організаторів – Андрія Ярину та Ярослава Домбровського – затримали та відправили до СІЗО. Їм загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Захарова, якого підозрюють у сексуальному насильстві, разом із Домбровським наприкінці березня випустили під заставу по 402 тисячі гривень за кожного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter