Фігуранта нападу на журналістів “Схем” Мецгера хочуть призначити заступником міністра економіки

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Колишнього голову правління Укрексімбанку, фігуранта нападу на журналістів “Схем” Євгена Мецгера можуть призначити заступником міністра економіки. Таку пропозицію на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля 5 квітня внесла міністерка економіки Юлія Свириденко. 

Про це повідомляють “Схеми” з посиланням на лист за її підписом, який є в розпорядженні Радіо Свобода. 

Євген Мецгер. Джерело: скриншот з відео програми “Схеми”

“Міністерство економіки України вносить пропозицію щодо призначення Мецгера Євгена Володимировича на посаду заступника Міністра економіки України”, – йдеться в листі, в якому вона також просить про відповідне подання Кабінету Міністрів України.

Крім того, з листа також випливає, що наразі Мецгер є радником на громадських засадах міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Журналісти “Схем” звернулися до Свириденко із запитаннями щодо її ініціативи призначити своїм заступником Мецгера та очікують на відповідь. Також Радіо Свобода звернулось із запитом на ім’я прем’єр-міністра Шмигаля з проханням про коментар.

Нагадаємо, що 7 жовтня журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” оприлюднили фільм-розслідування “Мецгер, “ДНР”, Sky Mall і 60 мільйонів доларів”, під час роботи над яким на знімальну групу напали в кабінеті голови правління Укрексімбанку Мецгера.

Напад стався під час запису інтерв’ю з керівником фінустанови. Ексголові банку нібито не сподобалось одне із запитань Кирила Овсяного, тож він наказав охороні “забрати камери” в журналістів, “дістати з них касети” та видалити відзняте відео. 

2 листопада Київська міська прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох осіб у справі. 

Двох співробітників “Укрексімбанку”, які 4 жовтня напали на журналістів програми “Схеми”, поновили на посадах, але потім звільнили. Мецгер звільнився за власним бажанням.

Слідство кваліфікувало дії Мецгера за статтею 171 Кримінального кодексу (“Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища”).

Наразі справа перебуває на стадії судового розгляду, але через військові дії суди відкладають наступні засідання на невизначений час.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter