Есбівці знайшли на Київщині групу, що за завданням російських спецслужб готувала теракти на військових об’єктах

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві есбівці нейтралізували агентурно-бойову групу російських спецслужб, що готувала серію потужних вибухів на українських об’єктах військового управління.

Про це розповіли в СБУ. 

Групу, за даними слідчих, сформували ще 2018 року, а до її складу ввійшли троє. До створення осередку був залучений кадровий співробітник 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ.

Відтоді й до початку повномасштабного вторгнення підозрювані перебували в режимі “очікування”. 

Для вчинення диверсій планували застосувати до 10 дронів, які спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями. Один з фігурантів виготовляв саморобні пристрої, а інший – відповідав за переобладнання “цивільних” безпілотників на ударні. Робили вони це в місцях власного проживання, а одного разу для приховування слідів навіть спалили квартиру. 

Третя фігурантка справи, як кажуть слідчі, безпосередньо керувала дронами, для чого навіть пішла на навчання в березні цього року на Київщині, а також замовляла хімічні компоненти для виготовлення вибухівки на вигаданих осіб. 

Навесні поточного року група почала відстежувати місця майбутніх терактів, а серед пріоритетних “цілей” були підрозділи Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти.

Усім фігурантам оголосили підозри за статтями про створення терористичної організації та незаконне виготовлення, перероблювання чи ремонт бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв. Усі троє перебувають під вартою. 

Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть отримати до 15 років в’язниці. 

Нагадаємо, що нещодавно підозру отримав агент найзасекреченішої служби РФ, який за наказом ексохоронця Путіна готував теракт у Києві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter